marți, 28 iunie 2011

Deputatul Aura Vasile despre ministrul Gabriel Oprea

Ziarul Atac, 22 iunie 2011, Ora 16:45 | 552 afisari
Deputatul Aura Vasile: „Generalul Gabriel Oprea este o ruşine fără seamăn pentru haina militară" Armata Română, o instituţie atât de respectată de-a lungul vremii, este astăzi în mâna celui mai mare mincinos şi trădător din istoria sa, acuză deputatul PSD Aura Vasile, referindu-se la ministrul Gabriel Oprea. „Este mincinos pentru că, deşi a afirmat că: „Dacă o singură pensie militară va scădea îmi dau demisia", nu a făcut aşa ceva şi nici nu o va face, căci îl împiedică laşitatea, şi este trădător pentru că nu numai că a călcat în picioare haina militară şi ceea ce aceasta reprezintă, ci pentru că nu se opreşte din a-i batjocori pe cei care au purtat-o. Ministrul este atât de obedient faţă de „ciuma portocalie" încât domnia sa nu mai ţine cont nici de onoare, nici de bun simţ, nici de jurământul militar şi cu atât mai puţin de omenie, de morală sau de istorie. Istoria Armatei (...) este pătată cu neruşinare de acest Iuda care vinde istoria de care Armata este atât de mândră, pentru stelele de pe epoletii săi, ai lui Onţanu, Iordănescu sau alţi acoliţi, la fel de trădători şi ei.
Abureala lui Oprea şi decimarea pensionarilor militari
În declaraţia furibundă din ianuarie 2011, Oprea afirma că, dacă doreşte cineva, să se războiască cu domnia sa, nu cu militarii. De asemenea, a afirmat că politicienii mint cu cifrele oficiale pe masă. Cine s-a războit cu militarii? Numai domnia sa! Cine a minţit? Politicienii care au afirmat, cu dovezi, că pensiile au scăzut sau domnia sa care ameninţă cu demisia şi când imprejurările o cer, dispare? Ceea ce domniile lor doresc să facă acum este să legitimeze un fals, prin votarea ca lege a OUG 1/2011. Sluga însetată de sânge a lui Băsescu, această ruşine fără seamăn pentru haina militară, contribuie şi el la „scoaterea din sistem" a pensionarilor militari. Cine va plăti pentru pagubele produse? Cine plăteşte pentru cei patru pensionari militari care au murit de supărare după ce şi-au văzut pensiile ciuntite de coasa lui Boc?
Şi acest om are curajul să afirme că reprezintă interesele militarilor! Să nu uite însă domnul ministru că „Nu există, pentru militari, prescripţie pentru tradare", cum spunea Codul Justiţiei Militare din 1937. Să nu uite, când va sta în faţa justiţiei şi a poporului, că şi-a alăturat spada de acest regim criminal şi că a făcut-o contra poporului, contra oamenilor pe care trebuia să-i apere şi nu să-i batjocorească. Să nu uite că a minţit până şi când a afirmat că: „Nicio pensie militară sub 3000 de lei nu va scădea".
În tabelul cu situaţia recalculării, la mandatul/cuponul 34550868, pensia scade de la 2.183 lei la 1.652. La mandatul/cuponul 08553005, pensia scade de la 2057 lei la 1613 lei. Sunt doar două exemple din multitudinea care se regăseşte acolo. Aşadar, unde vă sunt onoarea şi cinstea domnule Oprea? Cât credeţi că veţi mai putea să vă negociaţi privilegii în dauna militarilor români? Ca deputat, solicit imediat demisia ministrului Oprea şi solicit organismelor de justiţie să se autosesizeze şi să efectueze cercetările care se impun in cazul acestei crime abominabile impotriva hainei militare şi a celor care au purtat-o! Ruşine domnule ministru", a declarat Aura Vasile.
Adrian Militaru
 


2 comentarii:

  1. deputata sa stea in banca ei ca nu stie ce zica. ministrul oprea a dat dovada de solidaritate cu fostii militari. multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa ce ca esti "anonim", mai esti si dobitoc!
    Vedea-te-as stand in "banca" ta (a se citi "cripta"), caci acolo e locul tau, umanoid analfabet, cu creier extirpat!

    RăspundețiȘtergere

Va prezentam si situatiile cu pensiile ""recalculate"" de catre MApN, publicate in ianuarie a.c.:

TABELE CU DATELE PROCESATE PE BAZA ADEVERINŢELOR DE VENIT PÂNĂ LA 18.01.2011, PENTRU RECALCULAREA PENSIILOR MILITARE PESTE 3000 LEI ALE BENEFICIARILOR :

1. Cu cariera militara incompleta

2. Cu cariera militara completa